Onze bedrijven

CBR produceert en verkoopt een uitgebreid assortiment cementsoorten voor de bouw, openbare werken en civiele bouwkunde. CBR, opgericht in 1929, is hiermee marktleider in België. De vier productiebedrijven zijn gevestigd in Lixhe (Luik), Antoing (Doornik) en Gent (Gent I en Gent II). 

ENCI, opgericht in 1926, staat voor Nederlands cement. Verreweg het grootste deel van de verschillende cementsoorten van ENCI wordt in Nederland afgezet waar ENCI marktleider is. ENCI-cement wordt toegepast in infrastructurele werken, utiliteitsbouw en woningbouw. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in IJmuiden, Rotterdam en Maastricht. De stafdiensten zijn gehuisvest in ’s Hertogenbosch. De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van materialen in beton, aannemers op de bouwlocatie, handelaren in bouwmaterialen en producenten van droge mortel.

Inter-Beton is in België marktleider op het gebied van stortklaar beton. Inter-Beton verkoopt alle soorten beton evenals op maat gemaakte producten en diensten die voldoen aan de specifieke wensen van de markt. De centrales van Inter-Beton kunnen overal in België gevonden worden: op die manier versterkt het bedrijf haar lokale aanwezigheid en is dicht bij haar klanten. 
In haar laboratoria ontwikkelt Inter-Beton momenteel een aantal betontypes van esthetisch en technisch hoogstaande kwaliteit. Inter-Beton biedt haar klanten een vernieuwend productassortiment aan dat een totaaloplossing biedt voor de vele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Mebin is Nederlands marktleider in beton qua volume, productenprogramma en betonkennis. De hoofdactiviteiten van het concern bestaan uit verkoop, productie en transport van betonmortel op de Nederlandse markt. Daarnaast geeft Mebin aan zowel directe afnemers als derden specialistische adviezen over de samenstelling en verwerking van beton, de toepassingsmogelijkheden van beton en over het gebruik van andere cementgebonden species. Mebin heeft verspreid over het land een dertigtal moderne eigen centrales. Voor het transport van de betonmortel staan circa 220 truckmixers ter beschikking.

Sagrex is producent en leverancier van granulaten op de Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse markten. Sagrex biedt haar klanten een brede waaier van producten aan. Daarmee komt ze tegemoet aan de specifieke behoeften van de bouwnijverheid en de burgerlijke bouwkunde (spoorwegballast, wegverharding, dijken tot bescherming van oevers enzovoort). Het Sagrex productengamma omvat: porfier, kalksteen, zandsteen, zee- en riviergrind en zand.