Solliciteren

Bekijk onze vacatures en solliciteer voor de functie die u interesseert. Ons HR team bekijkt vervolgens aandachtig uw CV. Komt uw profiel overeen met de persoon die we zoeken? Dan nodigt HR u uit voor een eerste gesprek met één van onze recruiters. Dit gesprek kan gecombineerd worden met testen, om enerzijds uw vaardigheden en anderzijds, uw persoonlijkheid beter te leren kennen. Na een positief gesprek met HR, ontmoet u het afdelingshoofd van de afdeling die recruteert. Na afloop van de sollicitatiegesprekken beoordelen de recruiters en de managers samen alle kandidaten. Als uw kandidatuur aanvaard wordt, neemt de recruiter contact met u op om ons aanbod voor te stellen. Als u dit aanbod aanvaart, maakt u binnen een zeer korte termijn deel uit van ons team.

Bij de HeidelbergCement Groep werken mensen met een passie en geloof in wat zij doen. Werken bij ons is een ervaring. De passie op de werkvloer is aanstekelijk en zorgt ervoor dat onze medewerkers zich ook buiten het werk betrokken voelen bij de HeidelbergCement Groep.

Praktische tips bij het solliciteren

Vóór het gesprek
 • Noteer zorgvuldig de locatie, datum en uur van het gesprek. Plan uw route. Reist u met het openbaar vervoer? Check dan uurroosters en aansluitingen. Als u met de auto rijdt, voer al het adres in uw GPS in zo ziet u hoe lang de reis duurt. Denk aan de mogelijke vertragingen of files.
 • Doe wat opzoekingen om meer te weten over ons bedrijf.
 • ​​Leer uzelf beter kennen om u beter te kunnen verkopen, maar blijf altijd eerlijk. Wees bewust van je kwaliteiten en sterke punten. Maak een lijst van uw vaardigheden.
 • Herlees uw cv en zorgt ervoor dat u uw ervaringen kan uitleggen met voorbeelden. Gebruik de S.T.A.R. methode om aan de gestelde vragen te beantwoorden: beschrijf de situatie leg uit wat uw taken waren, welke activiteiten u hebt ondernomen en welke resultaten u hebt bereikt.
 • Bereid de vragen voor die u graag zou willen stellen tijdens het gesprek. Vergeet niet dat een sollicitatiegesprek een dialoog moet zijn en dat het belangrijk is dat u ook vragen stelt. Deze bieden u de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over ons bedrijf en de job waarvoor je solliciteert.
 • Wees op tijd ! Het is niet nodig om veel te vroeg aan te komen. 10 minuten vóór het begin van het gesprek is ideaal.
Tijdens het gesprek
 • Spreek uw enthousiasme uit! Wilt u echt deze job? Laat uw enthousiasme schijnen. Als we twijfelen tussen twee even gekwalificeerde kandidaten, zal uw motivatie het verschil maken!
 • Vergeet de lichaamstaal niet. Zelfs zonder uw mond te openen, communiceert u. Uw lichaam geeft signalen door indien u dit wenst of niet. De eerste 30 seconden zijn zeer belangrijk. Denk na over wat je zegt, wat je gezicht en lichaam uiten.
 • Luister goed, wees altijd geconcentreerd en zorgt ervoor nauwkeurig en gestructureerd te antwoorden.
 • Antwoord niet alleen door ja of nee. Indien mogelijk, geef concrete voorbeelden.
 • Voorzie ten minsten één vraag betreffende bv de carrièremogelijkheden of het bedrijfsmanagementstijl.
 • Indien de functie u echt aanspreekt, zeg het duidelijk.
Na het gesprek
 • Maak een persoonlijke debriefing op: een blad papier, een pen, en twee kolomen voor de + en – van het gesprek om uw eigen indrukken te noteren. Zo kan u deze lijst koppelen met de feedback van de recruiter en uw volgende sollicitatiegesprek beter voorbereiden.
 • De heractivering: rekening houdend met wat werd overeengekomen met de recruiter, neem het initiatief om uw sollicitatie te heractiveren als u ziet dat het een beetje lang duurt. Blijf wel altijd beleefd.
 • De feedback: indien het antwoord negatief is en uw sollicitatieproces hier stopt, maak gebruik van de gelegenheid om beter te begrijpen wat mis is gegaan. Neem contact op met de recruiter en stel hem uw vragen.