Aanwervingsprocedure


Als u dit leest, zijn wij er zeker in geslaagd uw aandacht op onze organisatie te vestigen en daar zijn wij blij om. Solliciteren naar een functie bij Heidelberg Materials is nog nooit zo eenvoudig geweest. Om u een duidelijk en beknopt overzicht te geven van ons aanwervingsproces, nodigen wij u uit onze video te bekijken die wij voor u hebben gemaakt. Ons team maakt er een punt van u te verwelkomen en u stap voor stap te begeleiden om ervoor te zorgen dat u alle kansen aan uw kant heeft. Na het bekijken van onze video en het lezen van onze tips en trucs, zult u er klaar voor zijn als altijd. We horen graag van u!

Ons 9-stappen wervingsproces

Ons 9-stappen wervingsproces

Lees onze tips en trucs

Vóór het gesprek
  • Noteer zorgvuldig de locatie, datum en uur van het gesprek. Plan uw route. Reist u met het openbaar vervoer? Check dan uurroosters en aansluitingen. Als u met de auto rijdt, voer al het adres in uw GPS in zo ziet u hoe lang de reis duurt. Denk aan de mogelijke vertragingen of files.
  • Doe wat opzoekingen om meer te weten over ons bedrijf.
  • ​​Leer uzelf beter kennen om u beter te kunnen verkopen, maar blijf altijd eerlijk. Wees bewust van je kwaliteiten en sterke punten. Maak een lijst van uw vaardigheden.
  • Herlees uw cv en zorgt ervoor dat u uw ervaringen kan uitleggen met voorbeelden. Gebruik de S.T.A.R. methode om aan de gestelde vragen te beantwoorden: beschrijf de situatie leg uit wat uw taken waren, welke activiteiten u hebt ondernomen en welke resultaten u hebt bereikt.
  • Bereid de vragen voor die u graag zou willen stellen tijdens het gesprek. Vergeet niet dat een sollicitatiegesprek een dialoog moet zijn en dat het belangrijk is dat u ook vragen stelt. Deze bieden u de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over ons bedrijf en de job waarvoor je solliciteert.
  • Wees op tijd ! Het is niet nodig om veel te vroeg aan te komen. 10 minuten vóór het begin van het gesprek is ideaal.
Tijdens het gesprek
  • Spreek uw enthousiasme uit! Wilt u echt deze job? Laat uw enthousiasme schijnen. Als we twijfelen tussen twee even gekwalificeerde kandidaten, zal uw motivatie het verschil maken!
  • Vergeet de lichaamstaal niet. Zelfs zonder uw mond te openen, communiceert u. Uw lichaam geeft signalen door indien u dit wenst of niet. De eerste 30 seconden zijn zeer belangrijk. Denk na over wat je zegt, wat je gezicht en lichaam uiten.
  • Luister goed, wees altijd geconcentreerd en zorgt ervoor nauwkeurig en gestructureerd te antwoorden.
  • Antwoord niet alleen door ja of nee. Indien mogelijk, geef concrete voorbeelden.
  • Voorzie ten minsten één vraag betreffende bv de carrièremogelijkheden of het bedrijfsmanagementstijl.
  • Indien de functie u echt aanspreekt, zeg het duidelijk.
Na het gesprek
  • Maak een persoonlijke debriefing op: een blad papier, een pen, en twee kolomen voor de + en – van het gesprek om uw eigen indrukken te noteren. Zo kan u deze lijst koppelen met de feedback van de recruiter en uw volgende sollicitatiegesprek beter voorbereiden.
  • De heractivering: rekening houdend met wat werd overeengekomen met de recruiter, neem het initiatief om uw sollicitatie te heractiveren als u ziet dat het een beetje lang duurt. Blijf wel altijd beleefd.
  • De feedback: indien het antwoord negatief is en uw sollicitatieproces hier stopt, maak gebruik van de gelegenheid om beter te begrijpen wat mis is gegaan. Neem contact op met de recruiter en stel hem uw vragen.

Ontdek onze vacatures en solliciteer

Onboarding & Buddyship

Ziezo! U bent klaar om ons team te komen versterken!

Wij zijn blij dat wij u binnenkort mogen verwelkomen en bereiden uw aankomst met zorg voor. Op uw eerste dag zullen uw HR Business Partner en uw Manager u de nodige tools en ondersteuning geven om uw integratie in ons bedrijf zo vlot mogelijk te laten verlopen. U zal ook toegang krijgen tot ons digitale learning platform en een verscheidenheid aan e-learnings, waaronder informatie over onze geschiedenis, producten, waarden, interne initiatieven, enz. Ten slotte zal ook opleiding inzake gezondheid en veiligheid worden verstrekt.

 

"Alleen gaan we sneller, samen komen we verder"
(Afrikaans spreekwoord)

Met dit in het achterhoofd heeft Heidelberg Materials Benelux het buddyship-systeem gecreëerd. Vanaf de eerste dag van uw integratieprogramma wordt u bijgestaan door een Buddy. Hij/zij zal u begeleiden bij uw eerste stappen in ons bedrijf en u helpen te wennen aan uw nieuwe werkomgeving. Daarnaast zal hij/zij ook beschikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden tijdens dit nieuwe avontuur.