You are the future

Vooruit willen zit ons mensen in het bloed

Al 150 jaar geven we de wereld mee vorm dankzij onze operationele uitmuntendheid en innovatieve mindset. Nu is het tijd om de basis te leggen voor onze toekomst. We zijn uw partner in vooruitgang en nemen het voortouw op de weg naar koolstofneutraliteit. Zodat de volgende generaties op ons kunnen voortbouwen. 

Sterke roots

Deze campagne kadert binnen de lancering van de Purpose van HeidelbergCement groep, waartoe HeidelbergCement Benelux met CBR (cement België), ENCI (cement Nederland), Inter-Beton (stortklaar beton België), Mebin (stortklaar beton Nederland) en Sagrex (aggregaten België en Nederland) behoort.
Onze Purpose weerspiegelt niet alleen wie we vandaag zijn, maar ook wie we in de toekomst willen zijn. HeidelbergCement is een van 's werelds grootste geïntegreerde producenten van bouwmaterialen en -oplossingen. Ongeveer 2.200 werknemers in 86 vestigingen leveren in Nederland en België financiële prestaties op lange termijn door operationele uitmuntendheid en openheid voor verandering. Als voorloper op de weg naar koolstofneutraliteit ontwikkelt HeidelbergCement materiaaloplossingen voor de toekomst.

 

 

Material to build our future

Material to build our future

Voortrekkersrol 

Verantwoordelijkheid voor het milieu is de kern. De productie van cement, aggregaten en beton is afhankelijk van de natuurlijke bronnen die in de grond aanwezig zijn. De bedrijven van HeidelbergCement Benelux zijn zich hier terdege van bewust. Als een van de grootste bouwondernemingen ter wereld willen zij hun activiteiten op een verantwoorde manier compenseren. Bovendien heeft de groep de ambitie en de innovatiekracht om actief een voortrekkersrol te spelen om klimaatverandering tegen te gaan. HeidelbergCement wil zijn CO₂-uitstoot tegen 2025 immers met 30% verminderen ten opzichte van 1990. De groep had de ambitie om dit tegen 2030 te bereiken. Nu zij er echter al in geslaagd is haar CO₂-uitstoot in 2019 met 22% te verminderen, heeft zij deze doelstelling vervroegd naar 2025 en daarmee nieuwe normen gesteld in de cementindustrie. En tegen 2050 wil HeidelbergCement zelfs koolstofneutraal beton aanbieden.

Om deze voortrekkersrol nog meer te vervullen, stelde HeidelbergCement's CEO Dr. Von Achten tijdens de Capital Markets Day de volgende vijf concrete beloftes voor: 

  1. Wij concentreren ons op wat wij het beste kunnen: zware bouwmaterialen.
  2. Wij verbinden ons ertoe tegen 2030 50% van onze inkomsten uit duurzame producten te genereren.
  3. Wij verbinden ons ertoe de CO2-uitstoot met bijna 50% te verminderen tot 400 kg CO2/t CEM tegen 2030.
  4. Wij zullen van deze overgang een succesvolle business case maken.
  5. Wij drijven de verandering aan ten voordele van onze klanten, onze aandeelhouders, onze werknemers en de maatschappij waarin we leven.